Sėkmingai įvyko vaikų dienos vasaros stovykla „Bistro”
UAB „Patatos Bistro“ džiaugiasi galėdama pasidalinti savo pirmą kartą organizuotos Vaikų dienos vasaros stovyklos „Bistro” sėkme. Stovykla neseniai baigėsi didžiuliu entuziazmu ir sulaukė teigiamų dalyvių atsiliepimų.
Organizuotos stovyklos tikslas buvo suteikti vaikams smagios ir edukacinės vasaros patirties. Dvejose pamainose, kurių kiekviena truko savaitę, buvo pasiūlyta daug įdomių užsiėmimų ir edukacinių ekskursijų.
Pirmąją savaitę stovyklautojai leidosi į kelionę į Trakus, kur turėjo žavingą edukacinį užsiėmimą apie tradicinių karaimiškų kibinų gamybą. Jie entuziastingai dalyvavo kulinarijos procese, sužinojo apie šio skanaus kepinio istoriją ir kultūrinę reikšmę.
Kitas pirmosios savaitės akcentas buvo svečių, kurie pravedė edukacija apie šunis, jų dresūrą ir priežiūrą, vizitas. Vaikai turėjo galimybę pabendrauti su draugiškais šunimis ir sužinoti apie atsakingą naminių gyvūnėlių laikymą, šunų elgesį ir stipraus ryšio su gyvūnais užmezgimo svarbą.
Antrąją savaitę stovyklautojai leidosi į jaudinantį nuotykį į Deksterių veislės karvių fermą. Čia jie turėjo praktinės patirties šerdami žavias mažas karves. Vaikai taip pat sužinojo apie bitininkystę, mokėsi valyti korius, sukti medų ir netgi turėjo galimybę jo paragauti ir parsivešti namo. Apsilankymas ūkyje baigėsi puikiu įmonės darbuotojų šviežiai iškepto obuolių pyrago ir unikalaus ūkyje laikomų karvyčių pieno degustavimu.
Taip pat antrąją savaitę stovyklautojai džiaugėsi muilo burbulų atvykstamąja edukacija. Vaikai formavo ir žaidė su įvairaus dydžio ir formos muilo burbulais.
Abi savaites atsidavusios UAB „Patatos Bistro“ edukatorės vedė platų edukacinių užsiėmimų, žaidimų ir eksperimentų spektrą, orientuotą į sveikos gyvensenos propagavimą. Kiekviena diena turėjo skirtingą temą, leidžiančią vaikams tyrinėti įvairius sveikatingumo aspektus. Temos buvo:
• Pirmadienis: „Kelionė sveiko maisto šalyje” – dėmesys sveiko maisto piramidei, vaisių ir daržovių vartojimo svarbai bei mokymasis apie svarbiausius sveikos mitybos principus.
• Antradienis: „Ūkininko dienoraštis” – kalbama apie pieno produktus, įskaitant pieną, sūrį ir jogurtą, kad vaikai suprastų jų vaidmenį subalansuotoje mityboje.
• Trečiadienis: „Sveika gyvensena” – diena skirta susitelkimui ties mankšta ir fizinio aktyvumo svarba gerai bendrai savijautai.
• Ketvirtadienis: „Mano draugas – vanduo” – vandens reikšmė sveikatai, tyrinėjimas bei interaktyvi veikla su vandeniu.
• Penktadienis: „Sveikuolių šalyje” – kalbama apie cukraus poveikį sveikatai, skatinant subalansuotos ir mažai cukraus turinčios mitybos palaikymo alternatyvas.
Stovyklautojai aktyviai dalyvavo praktiniuose eksperimentuose, kulinariniuose nuotykiuose, įtraukiančiose diskusijose, atrado sveikų patiekalų ir užkandžių ruošimo džiaugsmą. Mokėsi patys gaminti picą, įvairaus skonio vandenį, kūrė maistingus ir skanius užkandžius, eksperimentavo gaminant sveikus ledus ir kokteilius.
Įmonės surengta vaikų dienos vasaros stovykla „Bistro” dalyviams suteikė nepamirštamą vasaros patirtį, ugdė meilę kulinarijos menui, sveikai gyvensenai ir aplinkosauginį sąmoningumą. Stovyklos sėkmę lėmė bendros atsidavusių darbuotojų pastangos, įtraukiančios edukacinės programos ir entuziastingas vaikų dalyvavimas.
„Džiaugiamės, kad pirmą kartą sėkmingai surengėme vaikų dienos vasaros stovyklą“, – sakė UAB „Patatos Bistro“ direktorius Daivis Urba. „Buvo gera matyti vaikų entuziasmą, smalsumą ir norą mokytis. Didžiuojamės, kad suteikėme jiems nepamirštamą patirtį, kupiną vertingų žinių ir skanių kulinarinių nuotykių.”
UAB „Patatos Bistro“ dėkoja visiems dalyviams, tėveliams, partneriams, prisidėjusiems prie stovyklos sėkmės. Jau rengiami būsimi vaikų dienos vasaros stovyklos planai, kurių tikslas – ir toliau įkvėpti jaunus protus, propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir ugdyti aistrą geram maistui.